Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Piro

[#57361] Endre Olsen Hestetun (1755+ca.1815) - gbr. på Hestetun i Årdal

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Endre Olsen Hestetun (f. 1755) var gårdbruker på Hestetun i Årdal. Bygdeboken for Årdal oppgir at han døde i 1815, men dødsfallet er ikke å finne i kirkebøkene i Årdal, så langt jeg kan se. Faktum er at det fant sted skifte etter Endre Olsen 28 august 1815 og da var konen hans benevnt som enke. Men hvorfor finnes ikke dødsfallet registrert i kirkebøkene? Kan han være omkommet og aldri funnet, eller begravet i annet kirkesogn? Noen som vet noe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jon Sværen

Som du ser i Ættaboka frå Årdal frå 1985, så er mange personar som er født før år 1800, IKKJE påført dødsårstalet. Kva det skuldast ? Det KAN ha vore ein potetprest i Lærdal på den tida, som var meir inntr i bøndene dyrkar poteter og ikkje at presten var 'nøyen' med å føra inn data før døden i kyrkjeboka. Ein slik prest var det i Vik i Sogn: Jakob Thode. Data frå kyrkjebøkene er i Vik 'særlig ille' frå 1785 til 1817, skriv Gudmund Balvoll, då han skreiv dei 5 heftene om Ættene frå Vik, Arnafjord og Vangsnes år 2002-06.I FT 1801 frå Lærdal, Hestetun, ser du at Endre og Barbra hadde 6 ongar: Lenke I Ætteboka for Årdal side 536 hadde han 5 ongar derav ein er død. I FT 1801 finn du óg Mallene 3 år og Hendrich 5 år gamal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.