Gå til innhold
Arkivverket

[#57409] Hvordan registrere trolovelser?


Gjest Knut Røysland
 Del

Recommended Posts

Gjest Knut Røysland

Ifølge Kyrre skal dato for trolovelser føres i egen rubrikk under Vielser der dette er oppgitt.I kirkebok for Bjelland KLOK B2, 1753-1792, er trolovelser og vielser ført som egne poster. Navnene kan være skrevet ulikt i de respektive postene. I tillegg er gjerne brudens bosted oppgitt ved trolovelsen, men ikke i vielsesposten. Se f.eks. 'Tomes Tyges. Øygaard trolovet med Ingier Olsd. Finsland', men 'Tommes Thyges. Øygaarden sammenviet med Ingier Olesdatter':LenkeBurde det vært en liste for trolovelser i Augustus/Kyrre, eller er det noen annen måte å løse dette på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Jeg har registrert trolovelser som egne hendelser i vielsesskjemaet. Der trolovelser og vielser er ført separat, blir det altså to poster for hvert par.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Røysland

Dette virker som en god løsning. Det ville uansett være vanskelig å samle disse postene til èn når de er ført på ulike steder i boka. Ikke minst korrekturleseren ville få en utfordring ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.