Gå til innhold
Arkivverket

[#57527] Finn Fegin


Gjest Jan Nordum
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Nordum

Ved Hønen på Ringerike ble det for noen år siden funnet en runestein.Den beskriver et skibsforlis som antageligvis skjedde ved Grønland eller Vinland.Forliset er antatt å ha skjedd i mens Hellige Olav var konge i Norge.En person ved navn Finn Fegin er knyttet til denne hendelsen. Men hvem var Finn Fegin ? Hvem var hans foreldre ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Ellef Ellefsen

Ikke vet jeg.Men det er i *Heftet Ringerike, årgang 2001, side 35* en artikkel: 'Runesteiner på Ringerike'. Her antydes det at denne Finn (Ketilson) Fegin var en dattersønn av ringerikingen Sigurd Syr.*Heftet Ringerike* er tilgjengelig på nettet f.o.m årgang 1965. [url="http://www.heftet-ringerike.com:80/>http://www.heftet-ringerike.com:80/Laster du ned årgang 2001, finner du Hønensteinen og Finn (Ketilson) Fegin nevnt på side 35.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

I 'Grönlands historiske mindesmærker', 2. bind, Kjøbenhavn 1838, står det at Finn Fegin er sønn av 'den ældre Ketil Halfsön'. Boken kan lastes ned gratis i pdf format fra Goggle.Jan Peter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.