Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kåre R. Nilsen

[#57561] Roller ved Innflytting

Recommended Posts

Gjest Kåre R. Nilsen

1, Ved registrering av innflyttede står det i Kyrre under løpenummer at 'om flere personer med ulikt nummer fytta i lag ....' Hvordan skal vi bestemme om de flytter i lag?2, Under personnivå står det i roller at 'innflytter i (inntil 15 pesroner)...' Hvor skal det registreres at de er hustru, barn, mor etc.? Hva om dette ikke går fram av teksten?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Vedr. pkt 2. I mange tilfelle vil det være EN familie som føres inn under samme handling. Av samme grunner som jeg har anført for å gjøre de endringer som kommer for roller i begravde, jfr tema 39624, synes det fornuftig å kunne bruke rollene far, mor, ektemake og barn i tillegg til rollen innflytter - rollen innflytter er jo ellers totalt bortkastet mht å være informasjonsbærende.(Hvis kun mann og kone flytter brukes ektemake for begge. Rollen barn kan evt. også brukes for voksne personer, hvis de flytter med foreldre og uten egne barn - det er relasjonen som kodes - ikke alderen.)Det finnes sikkert tilfeller der andre som er knyttet til familien flytter sammen med dem, men det vil føre for langt å ha roller for alle mulige familierelasjoner, dvs at andre relasjoner må føres i stilling, f.eks 'farens moder'. Det eneste måtte evt. være egne roller for søsken.Hvis flere familier flytter sammen bør man vurdere å føre dette i ulike handlinger, og bruke merknadsfeltet for å knytte disse handlingene sammen.Tilsvarende for utflytting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kåre R. Nilsen

Jeg har nå brukt benevningen hustru, barn etc. i feltet for Stilling & stand. Jeg regner at i søk er det navnene som anvendes og da kommer det fram at det er barn etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Du har ikke noe valg med nåværende standard, så det bør være riktig måte å gjøre det på. Men denne informasjonen vil neppe være særlig anvendbar f.eks ved søk på tvers av databaser, da er roller bedre.Vi har valgt å vente med å registrere flere av disse listene - kanskje blir ting bedre i neste versjon av Kyrre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.