Gå til innhold
Arkivverket

[#57566] Martin Olsen Bjerke - frå Hof i Solør


Gjest Atle Brandsar
 Del

Recommended Posts

Gjest Atle Brandsar

Hei!Nokon som kjenner denne karen? Eg har ikkje fødselsåret til denne Martin'en, den einaste ledetråden eg har er her: Lenke - løpenr. 16 - Julius. Han var altså i Lom i 1884...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Når alder er ukjent er det vanskelig å si noe sikkert om denne.Et forslag kan være: Det blir født en Martin Olsen 06.04.1848 med foreldrene Ole Mortensen og Kjersti Arnesdatter Flobergsundet i Åsnes. Denne familien kom til en husmannsplass kalt Liteverdt under Børke i Hof. Børke også skrevet Bjerke. Kilde: Bygdebok for Hof ved Hans Marius Trøseid bind III s. 88.Nevner denne Martin siden han ikke nevnes videre i bygdeboka (fordi det ikke er funnet mer på ham i Hof?).Videre kan det se ut som det er samme Martin som er kommet til Fusa i Hordaland og nevnes der under Ft. 1900:LenkeI Ft. uten farsnavn. Du trenger derfor finne vielse, barnedåp for å se om det kan være samme mann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Erntsen
LenkeTror nok Arild fant rett mann for deg, ved vielsen har han medbreagt attest fra sognepresten i Lom og Vaage så da har han nok oppholdt seg der.Prøvde å lete litt i bygdeboka og fant et par alternativer, men dette er nok rett.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Ja, det var visst blink på første forsøk. Det er ellers sjelden man finner så mange gode holdepunkter. Vielsen viser jo godt at det var samme Martin som var født i Hof, oppholdt seg i Gudbrandsdalen og ble gift i Fusa. Flaaberg er ellers en vanlig skrivemåte for Floberg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Atle Brandsar

Fantastisk! Tusen takk for all god hjelp! Du råma nok med fyrste pil, Arild!Det plar vere vanskeleg å finne slike 'vandrarar' - men jommen greidde Dykk det ikkje! Tusen takk nok ein gong!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.