Gå til innhold
Arkivverket

[#57603] Var presten misfornøyd med navnevalget?


Gjest Johan Midtgård
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Midtgård

Eller er det registrator i folketellinga som har en annen oppfatning når det gjelder skrivemåte? Når man leser kirkebøker fra Beitstad i Nord-Trøndelag fra begynnelsen/midten av 1800-tallet går navnet Raffel igjen stadig vekk. Sjekker man FT1865 finner man kun to stykker. [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=f61727&gardpostnr=201&personpostnr=1187#nedre>Lenke og

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Ved 1801 telling for hele landet var det kun 3 stk som var skrevet som Raffel.En i Buskerud,en i Møre og en i Nordland.Ingen i landet het Rafael,men det var registrert 30 Raphael i 1801. Mvh Ann-Mary

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Det har nok ikke noe å gjøre med at noen var misfornøyd med navnene, men skrivemåten på navn var ikke standarisert på den tiden. Alle som leter etter folk på et par hundre år eller mer tilbake i tid, bør være svært romslige i sine søk, for å fange opp alle mulige skrivemåter av navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Dei heitte det foreldra kalte dei. Korleis presten eller andre skrivekyndige bokstaverte det varierte - dei skreiv det dei meinte dei høyrde, og alle dei ulike skrivemåtane er 'rette'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

I dette tilfellet vil jeg tro at Raffel er den varianten som i størst grad gjenspeiler den lokale uttalen av navnet Rafael.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.