Gå til innhold
Arkivverket

[#57622] Magdalena Reuter, f 1842 i München, til Bø, Vesterålen med Fritz Jensen!


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Magdalena Reuter ble født i München i 1842. Hun kom til Bø i Vesterålen sammen med Fredrik Nikolai (Fritz) Jensen (1818-­1870), prest, teaterinstruktør, kunstner og stortingsmann. og hans familie i 1854. 29. april 1854 ble nemlig Fritz utnevnt til sogneprest i Bø i Vesterålen. Han var gift med Ursula Zchwaighart f 13. august 1821 i Munchen.Fritz Jensen, også en av grunnleggerne av Det Norske Teater i Bergen, og som senere endte opp som prest i Steigen, var altså gift med Ursula Zchwaighart i Munchen 1846. Da de kom til Nord-Norge hadde de med en liten jente, Magdalena (Lena) Reuter, som man i ettertid tror kan være deres/hans/hennes datter fra før de var gift. Lena ble gift to ganger. Først med Nicolai Ringkjøb Larsen som omkom i Lofoten, så med Edvard Jensen.Fritz Jensen fra Bergen dro i 1841, etter teologisk embetseksamen, til Düsseldorf for å studere malerkunst. Han var to år i utlandet på den tiden Magdalena Reuter ble født. F. Jensen var i Bergen 1845-46. Så dro han til München og Italia. Fritz og Urusla fikk 8 barn i ekteskapet.Magdalenas far står oppført som Nicolai Reuter.Dette står å lese i vielsesprotokollen fra Steigen; 28. desember 1859 ble jomfruen Magdalena Reuter gift med ungkaren Nicolai Ringkjøb Larsen. Hun 18 år og han 31 år.Gift igjen 28. desember 1872 (pussig, samme dato) med ungkar Edvard Kristian Jensen. Hennes far: Nicolai Reuter.Det jeg er ute etter er om vi på noen som helst måte kan klare å finne ut hvem Magdalenas mor var!Mvh Arnfrid M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål W. Martinussen

Det må være vielsesprotokollen i Bø du fant første vielsen til Magdalena: Lenke Fr. Jensen var jo fortsatt prest i Bø da (og brudgommen sønn til klokkeren)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Ja, men mors navn sto ikke i noen av vielsesprotokollene, og det var henne jeg var ute etter. Men igjen, tusen takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.