Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Mathisen

[#57724] Ber om hjelp til tyding av kirkebok Skien 1782

Recommended Posts

Gjest Hans Mathisen

En uektefødt datter av hva jeg leser som Elen Johns Datter døpes i Skien den 26. februar 1782. Dessverre er ikke dåpsbarnets navn innskrevet, men jeg leser det øvrige slik at hennes far heter Nils Realfsen? Skulle gjerne ha litt hjelp til å lese det hele, inkludert fadderne. Det er dåp nr. 15, øverst på høyre side. Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Laila Kornstad

15. 26 [Aprilis] Elen Johns Datters uægte Datt. [Navnet mangler]. [Faddere]: John Engelbrethsens Kone, Karen Nilsdtr, Jesper Ravn?, Christen og Ole Engelbrethsønner. Barne Fader udlagt Muur Svenden Niels Realfson fra Stokholm.Hilsen Laila Kornstad.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

I klokkerboka stâr det tydeligere Muurer Svenden Niels Realfson: Permanent sidelenke: LenkeDet stâr og tydeligere Jesper Ravn.Jeg synest ikke det stâr Stokholm her - det andre som over (sâg nett at du hadde fâtt svar allerede)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Mathisen

Tusen takk til både Laila og Kjellaug! Dere er jamen flinke! At det sto Ravn hadde jeg ikke gjettet på en gang, men ser nå at dere nok har rett. Jeg ser nå dessuten at det i klokkerboken opplyses at barnefaren er 'bortreist', om jeg tolker det riktig.Jeg mistenker at dette dåpsbarnet, uten noe navn, dessverre, kan være den Netten Nilsdatter, som jeg har en annen debattstreng gående om, se tema nr. 47221. Skal denne gjetning fra min side kunne bekreftes, tror jeg min beste sjanse går gjennom fadderne. Det jeg foreløpig har som holdepunkter er Nettens alder, 16 1/2 år, ved konfirmasjonen 30. september 1798, 18 år ved FT 1801 (men her er identifiseringen usikker enda) og 83 år ved død 11. desember 1864.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.