Gå til innhold
Arkivverket
Gjest morten undseth

[#57799] innflytter, hvordan registrerte de?

Recommended Posts

Gjest morten undseth

heimine tippoldeforeldre kom fra Ringebu, det slo seg ned i Storelvdalen, Hedemark. de er hhv nr. 6 og 7 i lenken. De står oppført som innflyttet i 1868 ( det stemmer veldig godt overens med det jeg vet fra før), men i kolonne 2 står det hhv 1860 og 1864. under attester i 8 kolonne står datoene hhv 19 og 20/6 1868. Hva betyr da årene 60 0g 64? kom de da alikevel men registrerte seg ikke før i 68?Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Den innenlandske passtvangen i Norge ble opphevet våren 1860.I sokneprestenes lister vil det ofte være to tidspunkt: det første skal fortelle når flytting faktisk fant sted, det andre når attest er utstedt. Ofte ble attesten utstedt umiddelbart før personen skulle gifte seg, og hadde behov for å legge fram en attest.Ut fra dette kan man antyde muligheten for at personene faktisk hadde flyttet i 1860/1864, og fikk sine attester i 1868. Men i så fall skulle de være å finne i 1865-tellingen i Stor-Elvdal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest morten undseth

Bingo!!! du har helt rett! årene i 2 kolonne hhv 1860/64 er innflyttingsårene, jeg fant de begge begge i 1865 tellingen for Aamodt (Storelvdalen), de arbeidet da tydlighvis på en stor gård som het Gammelstu Stai. De giftet seg forøvrig 24 jan 1869...også i Storelvdalen . Tusen takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.