Gå til innhold
Arkivverket

[#57851] Bødker i Vardø 1865, Carl Nemitz, f.1824 i Preussen


Gjest Rolf Andresen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rolf Andresen

Carl Fredrik Edvard Nemitz, f.1824 i Preussen, gift med Bertine Ingvardine Iversen, f.1826 i Tromsø?. De hadde 3 barn, Karoline, Jacobine og Herman. Carl var baptist, bødkermester hos A. Brodtkorp i Vardø (1865) Er det mulig å finne hans foreldre, eventuelle søsken i Tyskland. Vet ikke når han kom til Norge, når han ble gift eller hvor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Det står noe interessant i merknadsfeltet lengst til høyre. De var blitt opptatt i kirken to dager i forveien. Moren tilhørte før Frimenigheten, hva faren tilhørte, klarer jeg ikke lese.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Det er naturligvis mulig å finne hans foreldre og søsken i tidligere Preussen. Men det vil være arbeidskrevende. Altå gjennomførbart men tidkrevende. Kirkebøkene for de områdene som per 1824 utgjorde Preussen, ligger i dag ganske spredt. Kanskje best å starte med folketellinger. Disse ligger også spredt, men ikke så spredt som kirkebøkene. En god start kan være å undersøke Preussens areal og utbredelse anno 1824 i historiske atlas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Eide

Ved søk på google: Nemitz Preussen: http://www.preussenweb.de/pommern.htm '1900 Die Stadt Grabow und die Orte Bredow und Nemitz werden nach Stettin eingemeindet'. Det som ser ut som et etternavn for Carl kan like godt være et stednavn - og kanskje finnes det flere Nemitz i området. I alle fall er det flere med samme etternavn.IE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rolf Andresen

Datteren Karoline ble gift med Johannes Thornæs i 1876. Lene Kristine Nemitz, som er enke i 1900 er mest sannsynlig Carls andre kone. Har ikke funnet Carl eller hans første kone Bertine død i kirkebøkene for Vardø 1875-1900. Mvh Rolf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.