Gå til innhold
Arkivverket

[#58006] Forbrytelse og straff


Gjest Brage H. Pedersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Brage H. Pedersen

Hvem tar man kontakt med hvis man ønsker å få vite hva slags forbrytelse en bestemt person satt fengslet for omkring forrige århundreskifte? Jeg har en tippoldefar som satt i Kristiania Distriktsfengsel i FT 1900 og ville være meget interessert i slik informasjon.Mvh Brage

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Det fantes jo fengselsprotokoller på den tiden også, og ofte innholder disse detaljerte opplysninger om de som satt innenfor murene. Trolig oppbevares disse på statsarkivet i Oslo, og ofte lønner det seg å leie en proff til å finne fram kildene og for å ta de aktuelle avskriftene. Alternativt kan man jo dra inn til statsarkiver selv for å be om få lese de aktuelle protokollene. Min erfaring med fengselsprotokoller fra den tiden, er at de kan inneholde både referater fra samtaler med de innsatte og referater fra brev de har skrevet til evetuelle fasmiliemedlemmer osv. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.