Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Brage H. Pedersen

[#58006] Forbrytelse og straff

Recommended Posts

Gjest Brage H. Pedersen

Hvem tar man kontakt med hvis man ønsker å få vite hva slags forbrytelse en bestemt person satt fengslet for omkring forrige århundreskifte? Jeg har en tippoldefar som satt i Kristiania Distriktsfengsel i FT 1900 og ville være meget interessert i slik informasjon.Mvh Brage

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Oldervik

Det fantes jo fengselsprotokoller på den tiden også, og ofte innholder disse detaljerte opplysninger om de som satt innenfor murene. Trolig oppbevares disse på statsarkivet i Oslo, og ofte lønner det seg å leie en proff til å finne fram kildene og for å ta de aktuelle avskriftene. Alternativt kan man jo dra inn til statsarkiver selv for å be om få lese de aktuelle protokollene. Min erfaring med fengselsprotokoller fra den tiden, er at de kan inneholde både referater fra samtaler med de innsatte og referater fra brev de har skrevet til evetuelle fasmiliemedlemmer osv. Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.