Gå til innhold
Arkivverket

[#58131] Hva blir etternavnet når faren har to fornavn ?


Gjest Frank Kristoffersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Frank Kristoffersen

Hva blir etternavnet når faren har to fornavn ? Sønnen heter Iver til fornavn og faren har døpenavnene Nils Kristian. Blir da navnet til Iver Iver Kristiansen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Man kan ikke på forhånd si hvilke av de mulighetene Yngve nevner som vil bli brukt. Til min forbauselse?, er det likevel mi erfaring at svært ofte blir farens andre fornavn brukt til farsnavn. Forklaringa er vel så enkel at med to fornavn, er det ofte bare det ene som blir brukt til daglig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Det er enda flere muligheter, hvis Ivers far hadde en sen-navn som allerede i hans tid var fastfryst som fast slektsnavn, vil Iver arve farens patronymikon / slektsnavn.Hvis f eks Nils Kristian het Nils Kristian Hansen, kunne sønnen hete Iver Hansen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Thorud

Du kan muligens få et hint om hvilket av de to fornavnene som faren brukte ved å kikke i folketellinger - hvis han vanligvis ikke brukte begge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.