Gå til innhold
Arkivverket

[#58154] Oppslag Sogndal bygdebok; Fimreite? Ole Rasmussen.


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

I håp om at noen har Sogndal bygdebok så løfter jeg denne opp igjen.Jeg kan dessuten opplyse om at på Fylkesarkivet fant jeg skifte etter Olle Rasmussen, som viser :Personar i skiftet : (1) Sirj Einersdatter Enken (2) Rasmus Olssen Søn (3) Anne Olsdatter Datter (4) Johanne Olsdatter Datter (5) Siur bror Olsen Søn (6) Boets gjeld Kreditor (7) (8) Ingebrigt Nordnæs Gift med Anne (9) Siur Olssen SønSå spørs det da hvem som var nr 7.Saken er i hvertfall at Rejner Olsen på Haougland i Manger i 1701-1704 var fra Fimreite i Sogndal. Han var altså dreng der fra han var 12-14 år. Så var han kvartermester i marinen fra 1711-1721. Kan han i tilfelle ha vært utelatt i skiftet? Synd at KB for Sogndal ikke starter noen år før 1689...Han er jo trolig født mellom 1687 og 1689.Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jarleif Nordheim

Hei, Det har nok foreløpig ikke kommet noen bygdebok for denne delen av Sogndal. Kun Stdje sogn er dekket i bøkene som kom i fjor.Mvh Jarleif N

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Men uansett, takk for at du svarte.Har du opplysninger om andre kilder som kan si noe om slektsforhold på Fimreite rundt 1700?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Tandsether

I manntallet 1701 for Sogndal nevnes åtte brukere på Fimreite. To av dem het Ole, den ene var Ole Hansen 30 år (han er for ung til å være far til Reier), den andre var Ole Rasmussen 68 år. Det var skifte etter ham 3.4.1710, kona het Siri Sjursdtr. (1650-1731) og de hadde barna Sjur f. 1677 bruker på Fimreite, Rasmus f. 1684 bruker på Eskestrand, Anne gift med Ingebret Olsen Nordnes og Johanne gift med Jeremias Olsen Nordnes. Altså ingen sønn Reier eller Reinert, forøvrig et navn som ser ut til å være svært sjeldent i Sogn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

(5) Ja jeg har lest skiftet etter Ole Rasmussen, se (2). Det er klart at Rejner-navnet var helt uvanlig i Sogn, likefullt står det at Rejner Olsen var født i Sogndal på gården Fimreite. Han er oppgitt å være 14 år i 1701 og 15 år i 1704, altså født mellom 1687 og 1689. Han kan være et uekte barn...Er det mulig å finne ut om der døde noen Ole på Fimreite mellom 1687/1689 og 1701.Det kan vel også tenkes at gården kan ha vært en nabogård til Fimreite; Nornes, Slinde eller Lomelde vest for Fimreite eller Haug, Ylvisaker eller Ølmheim øst for Fimreite.Reinert var forøvrig brukt i Sunnfjord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Per Reppen

Ola Rasmusson kan ha vore frå Sunnfjord, Holsen/Haukedalen området. Jeremias Olson Nornes som er nevnt i innlegg 5 var frå Gjerland i Haukedalen. Han hadde ei brordotter, Synneva Hansdtr. Gjerland, som var gift med Sjur Olson som var bror til Johanna Olsdtr. kona til Jeremias, og ei brordotterdotter, Marta Knutsdtr. Gjerland som også var gift på Fimreite. Så det var nokre sunnfjordingar på Fimreite:-)Her er skifte etter Jeremias: LenkeKan Reier/Reinert ha komme frå Sunnfjord til slekt på Fimreite før han reiste vidare til Haougland i Manger?Mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.