Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Arild Vik

[#58253] Rakel, f. 1898 i Bergen?

Recommended Posts

Gjest Odd Arild Vik

Ved teljinga i 1900 er Rakel oppgjeven å vera dottera til Hellemann Johannesson og Johanne. Dei budde då i Bergen.Hellemann var frå Skjelanger i Herdla, og der budde han ifylgje boka om Meland 1904-25, då han overtok eit garsbruk på Vik i Herdla/Øygarden.Eg kan ikkje finna at Rakel er døypt i Bergen eller Herdla. Dei gifta seg i mai 1898, same året Rakel vart fødd. Det er truleg at ho er fødd i Bergen, ettersom Johanne var frå Sande på Sunnmøre (ikkje Sunnfjord som det står i teljinga). Ekteparet vart truleg kjend med kvarandre i Bergen.Hellemann og Johannes fekk truleg ikkje born seinare. Dei adopterte to born på 1920-talet. Det gjer at ein kan lura litt på om Rakel verkeleg var dottera deira. Ho er ikkje oppattkalla etter foreldra deira.Håpar nokon kan finna ut av dette!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest erling t endresen
LenkeHer blir Rachel Fredriksdatter konfirmert som nr. 9 i Herdla/ Herdla 21.09.1913, bosted Skjelanger. Hun var født 02.06.1898 og døpt 16.10.1898 i Johannes, bergen, med foreldre pige Ingeborg Olsen Strand og Fredrik August Philip 'Prasse'?, eier av 'revoluerbiliard'?, må sjekke dettte i digital kirkebok om den finnes.Det er muligens denne Rakel du etterlyser?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest erling t endresen
LenkeHer blir Rachel døpt, se piker nr. 144. Faren var gift tysk mann, (Het han Pram?), eier av revolverbillard f. 1852, moren pige f. 1863.Så spørs det om dette er 'din' Rakel?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Arild Vik

Sannsynlegvis er det den rette. So kan ein lura på kvifor dei hadde foster- eller adoptivborn etter berre to års ekteskap, og kva som skjedde med Rakel seinare i livet.Tusen takk for god hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.