Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alvin Andreassen

[#58285] Rendalen-Røros-Skog-Troms

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

Simon (også Simen/Semund) Toresen og Marith Joensdtr. kom opp til Balsfjord/Ramfjord i Troms mellom 1766 og 1769. I 1769 er Simon 48 år (1721), Marith 50 (1719) og barna: Joen 14 (1756), Christian 10 (1759) og Anne Cathrine 4 (1763). Ifølge tradisjonen startet ferden nordover, som visstnok tok flere år, i Rendalen. Kanskje er det Simon og Marith som giftet seg i Vingelen i 1753. Flere ruller sier at Simon og sønnnene var født på Røros, men der er de ikke å finne. Men så i rulle 1823 (nylig funnet) oppgir Christian at han var født i Skogn. Hans far og bror var døde i 1823. Så finner vi i Skogn (Klejven) Christian døpt i 1760 og søsteren Anne i 1764, begge døpt i Alstadhaug Kirke. Vi legger merke til at det er flere militærpersoner blant fadderne. Sønnen Jon er ikke funnet døpt. Navneformen Semund peker kanskje mot Rendalen? Simon skal ha drevet litt som håndverker i Balsfjord. Er det noen som kjenner til familien?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Navnet Sæmund kunne peke mot Østerdalen generelt (men ikke Rendalen spesielt). Navnet Sæmund er ikke det samme som Simon, og det ser vel ut til at det er det siste navnet Simon han kalles i de kildene du oppgir. Kanskje militærtruller fra Østerdalen (nå vesentlig i Riksarkivet) fra tiden omkring 1741-66 kan gi nærmere opplysning om personen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.