Gå til innhold
Arkivverket

[#58433] Anders Jørgensen f. 1705, død 1756 Nakken/Oldervik


Gjest Unni Jakobsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Unni Jakobsen

Fra sidene 'Rossfjordslekt' forekommer Anders Jørgensen (1705- 1782), gift med Maren Hansdatter f. 1699. De har datteren Oleanna (Lena) Andersdatter f. 1731/32 Oldervik, død 1808. Oleanna giftet seg med Ole Kristoffersen f. ca 1729, død 1808. De har trolig bodd på Nakken/Oldervik i Ullsfjord. Ønsker flere opplysninger om disse personene, og spesielt Anders Jørgensen f. 1705, død 1782. mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Aasmoe

Det er vel de som finnes på Balsnes, Olena med feil patronym. Personer 1449 og 1450. [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=11&filnamn=f11902&gardpostnr=39&personpostnr=1449&merk=1449#ovre>Lenke Hun døde i 1802, bosted er oppgitt til Kobbevågen, som vel var en del av Balsnes den gang. Kirkeboken er noe tunglest, uten sidetall. Du finner henne på høyre side, venstre kolonne, linje 12-13.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Åse Kristiansen

Prestemanntallet 1769 TromsøOldervigen Anders Jørgens. bruker 66Oldervigen Maren Hansd. kone 70Oldervigen Ole Kristophers. bruker 40 'Nakken'Oldervigen Lena Andersd. kone 38Oldervigen Anders Ols. barn 8Oldervigen Jørgen barn 6Oldervigen Anne Maria barn 12Oldervigen Maren barn 10Oldervigen Malena barn 7Oldervigen Berith barn 4Oldervigen Anne barn 2Kanskje samme par i 1801 Lenke Riktignok er alderen 10 år feil og hun har fått hans fornavn som farsnavn, men om begge levde i 1801 så var disse to de nærmeste i alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Aasmoe

Finnes det noen kilder som bekrefter at Olena er datter av Anders Jørgensen? Har du link til siden hvor du fant disse personene? Er det noen kildehenvisninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Jakobsen

Til 5): Innlegg 4) stemmer med egen informasjon. Olena eller Lena heter Andersdatter, ikke Olsdatter. Lenas foreldre: Anders Jørgensen og Maren Hansdatter bosatt Nakken/oldervik blir nevnt under slektsidene www.mortenhals.no Der vises det også til kirkebøker i Tromsømvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alvin Andreassen

Nå skal det vel ikke være nødvendig å gå nærmere inn på Ole og Lena (Olena), da du jo kjenner til at Ole sa opp sin bygsel i Oldervik i 1776 og flyttet til Sletta (Langstrand) løpenr. 193. Deres etterslekt og delvis deres slekt bakover er kjent. Det gjelder Oldervik i Ullsfjord. På 1700-tallet brukes også Nakken-navnet. Sannsynlig er det etter fjellknausen Nakken, egentlig Austskarnakken, noe lenger ute i fjorden. Det gjør at man kanskje vil tro at navnet bare ble brukt om ytre Oldervik, altså utenfor elva, men neppe om dagens Skotsæte, som vel ble bosatt noe senere. Disse forholdene vil man kanskje få vite når man går nærmere inn på gårdshistorien. Nå må Nakken-navnet ikke forveksles ned Nakken noe lenger inne i Ullsfjord, nær Breivika. Spørsmålet gjelder jo Anders Jørgensen, som vi ikke kjenner til. Anders var gift med Maren Hansdatter, som ganske sikkert var datter av Hans Ottesen. Hans var bruker i Oldervik fra 1697 til 1745, og satt lenge alene på plassen. Men det er ikke klart om han da bygslet hele gården. Hans døde i 1745 da hans enke overtok bygselen. Hun delte så gården mellom svigersønnen Anders Jørgensen og sønnen Otte Hansen. Selv døde hun i 1748. Hans Ottesen kom fra Selnes/Jægervannet på den andre siden av Ullsfjord (Karlsøy) hvor hans slekt ble sittende lenge. I 1738 gifter Otte Hansen, Selnes, (ikke 'vår')seg i Karlsøy Kirke med Maren Jørgensdatter (søster av Anders?). Anders Jørgensen 'tilholdende paa Oldervig' og Maren Hansdatter hadde en leiermålsak oppe for Tinget alt i 1732.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alvin Andreassen

Ang. 5) Jeg mener at kilder viser at Olena var datter til Anders Jørgensen. Men må se etter nærmere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alvin Andreassen

Jeg har nevnt under 7) Maren Jørgensdatter, og hun som mulig søster av Anders Jørgensen. Jeg har fått opplyst at Maren var født omk. 1705 og fra Reinsvold i Langsund, datter av Jørgen Andorsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.