Gå til innhold
Arkivverket

[#58904] Fødselsarkiv Vestfold1914-1964


Gjest Gunn Huglen
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Ved fødselen skulle det føres protokoll av jordmoren. Disse protokollene skulle være hos jordmoren til de var utskrevne, eller hennes virksomhet sluttet. Da skulle de overføres til helserådets ordfører, d.v.s. distriktslegen. De vil normalt finnes i Helserådets arkiv. Helserådsarkivene er delvis avlevert til statsarkivene, delvis til kommunale/interkommunale arkiver.Det skulle sendes skriftlig melding om fødselen til en rekke offentlige organer: helserådet, folkeregisteret, soknepresten. Disse meldingene er delvis bevart i arkivene til disse.Sokneprestene førte fra 1916 av 'fødselsregister', hver for sitt sokn. Her skulle alle fødsler registreres, uavhengig av om barna var eller skulle døpes. Disse har vært i sokneprestenes arkiv, og avleveres sammen med disse til statsarkivene.Svaret blir altså at jordmorprotokollene fra 1950 bør være å finne i arkivet fra Stavern helseråd, og at 'fødselsregisteret' skal være avlevert fra soknepresten til Statsarkivet i Kongsberg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Vil bare si takk igjen for opplysningen. Fødselsregisteret lå i arkivet på Kongsberg. Her ble det gitt god hjelp til å finne den ettersøkte fødsel i papirene.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.