Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Grethe Ludvigsen

[#58916] Birkelund i Trøgstad

Recommended Posts

Gjest Grethe Ludvigsen

I 1903 flytter Torvalg Tøgersen fra Spydeberg til Birkelund i Trøgstad. Er det noen som vet hvor Birkelund er. Jeg finner ikke navnet i gårdsbøkene for Trøgstad.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marius Hellerud

Hei Grethe!Ifølge matrikkelutkastet av 1950 hadde vi den gang i hvert fall Bjerkelund av Gopperud (Trøgstad gnr. 64, bnr. 3), og både Birkelund (Trøgstad gnr. 34. bnr. 3) og Birkelund søndre (Trøgstad gnr. 34, bnr. 5) av Eikeberg søndre her i bygda.Med disse gårdsnumrene og bruksnumrene som inngang gjorde jeg et oppslag i Norges matrikkel fra 1903, og finner der at Thorvald Tøgersen er oppført som eier/bruker av Birkelund (gnr. 34, bnr. 3). På Birkelund søndre er Olai Hansen Øiestad oppført som eier/bruker, og Bjerkelund av Gopperud var på dette tidspunktet ikke utskilt som noe eget bruk ennå.Det Birkelund som Thorvald Tøgersen er på 1903 har en matrikkelskyld på 2 mark og 36 øre. I 1950 eies dette av Erling Finsrud.I Norske Gardsbruk er dette Birkelund oppført både som 'Bjerkelund' og 'Bjerklund', men altså ikke den mer gamle varianten 'Birkelund'. I 1942 er det Erling Finsrud som er eier, og det heter at bruket har vært i familien i 26 år, i 1964 at Erlings far Karl Finsrud kjøpte gården i 1913.Hilsen fra Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Ludvigsen

Takk og takk. Dette var fine opplysninger!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.