Gå til innhold
Arkivverket

[#59012] Få en ny opplevelse av en kirkebok


Gjest Bent Vangli
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

:) Når bøkene ikke er mikrofilmet fra før, så er det nok raskere å scanne direkte. Mikrofilming skal jo opphøre, så vidt jeg har skjønt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Haaland

Hei!Flott, men dette er vel ikke skannet, men fotografert med digetalkamera?De er vel den raskeste og beste metoden, dersom kameraet har tilstrekkelig oppløsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Nydelig! Men det tok adskillig lenger tid å laste ned en fargeside her hos meg (tok en kontrollsjekk mot en 'vanlig' s/hv kirkebok), og det er ikke så morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Warberg

Boken er den første fra Riksarkivet som er skannet i farger, direkte fra originalen. Og det er flere underveis! Som Kristian (3) påpeker, vil det være bøker som, fordi de er relativt nylig avlevert, ikke er mikrofilmet fra før. Mikrofilming som primær overføringsteknologi er innstilt. Alle kirkebøker som heretter vil bli publisert vil derfor komme i denne formen.Bjørn (4): I bunn av vår produksjonslinje for fargeskanning befinner seg Riksarkivets første høyvolum produksjonsskanner for papirbasert materiale. I forh. til mikrofilming er overføringshastigheten tilnærmet den samme, dvs. 4-5 sek. for hvert oppslag. Da har den produsert en TIFF fil i 300 dpi i 1/1 på 100-120MB. En gevinst i forh. til mikrofilming (i tillegg til fargene) er dessuten at vi slipper fremkalling og kontroll/inspeksjon av filmene. Resultatet vurderes istedet umiddelbart. Svein Arnolf (5): For web genereres jpg, samme som for gråtonebildene fra mikrofilm. I 100% visning blir fargebildene omtrent dobbelt så store i bytestørrelse som gråtonebildene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Øverby

Veldig bra - men burde ikke ressurser brukes på å rette opp tidligere rapporter om feil og mangler? F.eks. tema 54399 som 'traff meg' igjen idag. Jeg har microfichene, men hadde pakket ned og stuet vekk leseren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Warberg

Andreas (7): Går ut fra at du mener sider i enkeltbøker som er bladd over under mikrofilmingen. Disse har vi løpende registrert, både under indekseringen av bøkene og ved tilbakemeldinger fra dette forum. Vi har så langt i år allerede skannet de manglende sidene fra bøker i Statsarkivet i Oslo, dvs. Østfold, Akershus og Oslo og vil gå videre med resten av landet ganske snart. Men det vil ennå ta noe tid før disse bildene vil komme ut, noe som beror på at vi må indeksere dem på en annen måte for ikke å skape konflikt med de bildene som allerede ligger ute fra de samme bøkene. Dvs. uten å måtte endre permanent bilde- og sidelenke på det som ligger ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.