Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johan Midtgård

[#59331] Hjelp til tyding av skrift i kirkebok for Lesja 1780

Recommended Posts

Gjest Johan Midtgård

Den 29. juni 1780 ble Ranni Christiansdtr. Holch konfirmert i Folldal, nederste barnet på siden her Lenke Hva er det presten har skrevet om de tre siste jentene? Han har også skrevet noe lignende etter de tre siste guttene på samme side.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aud Sandbu

For guttenes vedkommende: 'Forældreløse og yderlig fattige. - 3 Part: i Fkl: antages ikke til Herrens Bord inden de kand Fkl.'Og for jentene: 'disse 3de kunde vel de 3 P. af Fkl: ere yderlig fattige men antages ikke til Herrens Bord førend de kans Fkl: ud. - '

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan Midtgård

Tusen takk for oppklarende svar. Antar at presten, som nok var av den strenge sorten, med uttrykket ”yderlig fattige” anså de for å være fattige i ånden. Uansett ble hun godt gift, fikk 5 barn som vaks opp, og hun levde helt til 1861, Som en kuriositet kan jeg nevne at det, i kirkeboka for begravelsen, sto anført at hun ble 100 år nær 9 døgn. Det er nok noen få år for mye, men allikevel en anselig alder på den tiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.