Gå til innhold
Arkivverket

[#59495] Borre M. Johnson og Christian Sørensen.


Gjest Siri Lind Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Siri Lind Johannessen

Joanne Althouse fra USA har sendt følgende forespørsel: Kjenner noen til min oldefar Borre M. Johnson født 12.11.1865 i Norge? Han emigrerte til USA sammen med sine foreldre ca.1884 og døde i Minnesota 13.02.1940. Han giftet seg med Eliva Sørensen, som var født 09.02.1875 av norsk far, Christian Sørensen. Moren het Maria. Eliva og Borre giftet seg da hun var bare 16 år gammel, og måtte derfor ha en spesialtillatelse. Hun døde 23.12.1949 i USA. Noe av informasjonen har Joanne hentet fra Otter Tail County Records i Minnesota. Hun er interessert i å finne flest mulig navn på slektstavlen sin, men vet ikke engang fra hvilket sted i Norge slekten kommer. Kjenner noen til disse navnene? Borre er vel sannsynligvis en amerikanisering av Børre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen
LenkeDenne Børre, sønn til Børre Johnsen Malde og Elen Andreasdatter, (se nederst på siden, døpt nr. 377, St.Petri, Stavanger) er født 05.11.1865. Her er et avvik på en uke.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen
LenkeHer blir denne Børre konfirmert, men stadig med 05.11.1865 som oppgitt fødselsdato. Så det spørs om det kan være rett person. Men merk at han her kalles Børre Malde (Børre M. ?)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Siri Lind Johannessen

Takk skal du ha! Har sendt informasjonen til Joanne Althouse i USA og spurt om dette høres kjent ut på noen måte. Malde er et spesielt navn, kanskje det kan være en gård ved Stavanger. Jeg finner ingen av disse personene i folketellingen 1900 og det styrker teorien om at de kan ha emigrert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.