Gå til innhold
Arkivverket

[#59553] Tre små utvandrere fra Ringsaker


Gjest Jan Nordum
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Nordum

I året 1885 står tre små gutter oppført som utvandrere fra Ringsaker.De er henholdsvis 2,5 og 7 år gamle. Rudolf Evensen født 1883,Andreas Evensen født 1880 og Henrik Evensen født 1878. I oversikten over utvandrede fra Ringsaker står de oppført som utvandret alene.Men tre små gutter på 2,5 og 7 år utvandrer neppe alene.Deres foreldre var Even Haagensen og Agnethe Andersdatter.De står ikke oppført som utvandret til Amerika,slik som deres barn.Men såvidt jeg kan se har de heller ikke falt i fra før avreisen til Amerika. Er det noen som vet hva som skjedde med denne familien ? Hvor i Amerika havnet disse personene fra Ringsaker ? Hvilken skjebne fikk de i Amerika ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Halvorsen

Dette [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=14&filnamn=EMIOSLO&gardpostnr=61047&merk=61047#ovre>Lenke er vel en god kandidat til emigrasjon av far Even Haagensen, selv han har oppgitt å være ugift ? Han reiste i mars 1884 sammen med en yngre Anton Haagensen.Da Even ble viet til Agnete i desember 1878, ble far hans oppgitt som Haaken Nilsen. Da er vel dette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Nordum

Ja det er riktige personer.Anton er Evens yngre bror. Haaken Nilsen og Randine Hansdatter er hans foreldre. Takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.