Gå til innhold
Arkivverket

[#59581] Sjømannsrullar, militærrullar e.l. for Brevik


Gjest Torodd Kinn
 Del

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

I sjømannsrullane for Stavanger (løpenr. 13688/13689) står det at Anders Matias Olsson Eikevik (f. 1857 i Kinn) rømde frå eit skip i Sundsvall i Sverige i 1877. Så står det vidare at han vart overført til 'Brevig Kreds. H.rl. no. 1169'.Veit nokon kva dette tyder? Er dette noko som finst på Statsarkivet i Kongsberg, kanskje?Og finst det nokon som eventuelt kunne hjelpe meg med å hente ut informasjonen derifrå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Yngve Nedrebø

'Brevig Kreds' er navnet på den nye sjøinnrulleringskretsen han er hjemmehørende i. H.rl. må være hovedrullen, og no. 1169 er nummeret i hovedrullen.Dette høres ut til å være et greit grunnlag for et oppslag i hovedrullen for Brevik, og Statsarkivet i Kongsberg skulle være rette stedet å rette henvendelsen.Rundt halvparten av alle avhoppede norske sjøfolk vendte hjem etter noen måneder i utenlandsk tjeneste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.