Gå til innhold
Arkivverket

[#59647] Marie Jensdatter Leirhus, død på 23.11.1879 Haakensplass på Eidsvoll verk


Gjest Sjur Høgberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Sjur Høgberg

Marie Jensdatter er ved død oppgitt til å være 57 år. Lenke Hun vart gift med Bertel Larsen (1806 - 1896) gårdeier på Haakensplass.Kjenner noen til hennes foreldre? I en tidligere debatt angis det at hun er fra Leirhus.Fødsler fra denne tiden er ikke så lett å finne ut av på Eidsvoll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Kilden er fra Eidsvoll bygds historie bind II, 3. del. Under omtalen av Håkens på side 464 står det at Bertel Larssons kone Mari Jensdotter var fra Leirhus. Under Leirhus på side 470 ser vi at brukeren der 1812-54 het Jens Larsson (sønn av forrige brukeren)og Marte Jørnsdotter (som jeg har funnet var fra Jørnstun Ås). Det står ikke konkret der at de hadde ei datter Mari, og det finnes heller ikke noe skifte etter Jens og Marte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Jo, jeg fant bekreftelse på at Mari var fra Leirhus. Hun hadde ei ugift søster Elisabet Dortea som døde 28. juni 1873; nr. 63: LenkeDødsfallet ble anmeldt sorenskriveren dødsdatoen. Hun var oppgitt å være pige, 54 år og bosatt på Leirhus. Det var omtrent 300 speciedaler i verdi i boet. Arvingene ble nevnt å være søsknene:'broder Lars Jensen Lerhussøster Marie Larsdatter gift med Lars Hermansen Endensøster Mari Larsdatter, gift med Bertel Larsen Haakenssøster Anne Larsdatter, gift med Peder Andersen Klauseie.Alle myndige'Larsdatter er feilskriving for Jensdatter. Alle disse var helsøsken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Jens Larsson og Marte Jørnsdotter var søskenbarn. Fedrene var søsken. Jørn Arnesson var bruker på Jørnstun av Søgarn Ås, se Eidsvoll bygds historie bind II, 2. del, s. 301Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.