Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ivar Fylling

[#60034] Maren Pedersdtr. Reitan/Reinsplass f 1788 Stadsbygda

Recommended Posts

Gjest Ivar Fylling

Eg har rekna ho som dotter til Peder Pedersen f Foss og Gunnhild Olsdtr. Myrsjøen. Men på Stadsbygd genealogy pages, Lenke står ho ført som død i Trondheim i 1809.Dersom det er rett, kven var då foreldre til Pige Maren Pedersdtr. f. på Stadsbøigden, 36 år gml som vart gift med Anders Haftorsen i Strinda/Lade den 26.11.1824?? Som far er skriven Peder Reinsplass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ivar Fylling

Eg har lagt etterlysinga under Sørtrøndelag/Rissa i Slektsforum og.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Leif Kvernhusvik

Hei,Det synes meget trolig at Maren f. 1788 og gift i Lade er datter til de du nevner. Med tanke på at foreldrene døde i hhv 1806 og 1808 tror jeg rett og slett at Kristoffer Rein i bygdeboka har ment at hun reiste til Trondheim i 1809. Alle barna her forlot hjemgården, to til Kjøbenhavn.Har et lignende eksempel, også fra Stadsbygd, hvor ei jente dro til amerika ifølge boka, men ble faktisk gift i Leksvikstranda.Nå har jeg ikke gått igjennom kirkebøkene for Trondheim, det kan kanskje være bryet verdt. Ellers får teorien over gjelde, den er da innen rimelelighetens grenser. Generelt er bygdebøkene for Stadsbygd særs gode synes jeg, masse spennende stoff fra en svunnen tid.mvh Leif

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.