Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne D. Tveit

[#60049] skifte etter Helga Endresdtr. Eide i Skånevik skipr. Sunnhordland

Recommended Posts

Gjest Arne D. Tveit

Jeg ønsker opplysninger om hvem som var arvinger, hvor de var bosatt, formyndere og eventuelt jordegods i skifte etter Helga Endresdtr. Eide i Skånevik skipr.Ref: Skiftedesignasjoner for Sunnhordland 25/9 1733, side 37b.Mvh. Arne D. Tveit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Her nevnes enkemannen Knud Nielsen og barna Niels Johannessen (!!) og Boettel Knudsen. Som formyndere står Endre Svendsen Sioe og Mogens Møchlestad. Det var 2 rdr 7 1/2 skilling til arv på hver av sønnene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne D. Tveit

Takk skal du ha.Ifølge dette skifte sønnene Nils og Bottolf forskjellige fedre, men skifte etter Helga sin far, Endre Sveinsen Sjo i 1744, foteller at begge var Knutsønner. I det sistnevnte skifte er de opgitt til å være 8 og 10 år gamle, noe som ikke kan stemme, da de i så fall må være født etter mora sin død.Jeg ser at Mons Myklestad var formynder. Han var trolig bror til enkemannen Knut Nilssen og sønn til Nils Monssen Eide.Mvh. Arne D. Tveit.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.