Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gudmund Håkon Johansen

[#60206] Jakob Frasmusen Faber bodde på Dyrøy, Troms, men hvor var han født?

Recommended Posts

Gjest Gudmund Håkon Johansen

Er det noen som kjenner til fødested og foreldrene til Jakob Rasmusen Faber? Han var født ca. 1701 og bodde på Mikkelbostad (Dyrøy, Troms)fra 1729. Jakob var jekteskipper og lensmann. Han var gift med Berit Sørensdtr. Jeg kjenner til fire barn etter Berit og Jakob. 1) Søren f. ca. 1727, d. 1775 g. m Anne Katrine Danielsdtr. Holm. 2)Ingeborg Sofia f. ca. 1730, g. m 'klokkeren i Ibestad'. 3) Rasmus f. ca. 1732. Han var gift to gang. Først med Berit Sofie Bårdsdtr. d.1759 og fra ca. 1760 med Beret Matsdtr. Dreier. 4) Henrik f. ca. 1734, g. m Berit Christophersdtr.Jakob Rasmusen Faber døde i 1751 eller 52.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karl Johnny Sommer

Hei Gudmund I følge Per Nermos surnames index,ble Johan Rasmussen Faber,født i Tyskland 1701,og døde på Dyrøy i 1751. Han var gift andre gang med Beret Madsdatter Drejer. Søren,deres sønn var gift med Anne Cathrine Danielsdatter Heitmann (ikke Holm). Gå inn på Per Nermo,jeg tror du finner en del der. Hilsen karl Johnny Sommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

I innlegg 1) og 2) er det noe som ikke stemmer helt. Var Jacob Rasmussen Faber f: 1701 og Johan Rasmussen Faber f: 1701 en og samme person? Jacob (Johan?) var gift med Beret Madsdatter Dreier, men det var også Rasmus - sønn av Jacob?.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gudmund Håkon Johansen

Takk for svarene fra både Karl Jonny og Alvin. Til Alvin: Jeg er enig at det lett kan skape forvirring når både far og sønn skaffer seg koner med samme fornavn. For å starte med første spørsmålet, så tror jeg Jakob og Johan Rasmusen Faber er en og samme person fordi både fødselsår, bopel og dødsår stemmer overens. I Tranøy kommune kalles han Jakob Faber, både som bygdelendsmann og som bygdefarsskipper. Han var gift med Berit (Berete, Birgitte) Sørensdtr. Thrane. Etter at Jakob Faber døde, giftet enka Berit Sørensdtr. seg med Rasmus Rasmusen fra Hemmingsjord. Giftemålet skjedde i 1756. Dette ekteskapet ble barnløst, og da Rasmus Rasmusen døde i 1760 drev Berit Hemmingsjord med hjelp av sønnene Rasmus og Henrik Jakobssønner Faber. Som du ser av mitt første innlegg var Rasmus Jakobsen Faber først gift med Berit Sofie Bårdsdtr. Hun døde i 1759, og ekteskapet var barnløst. Ca. 1760 giftet Rasmus Jakobsen Faber seg med Beret Madsdtr. Dreier.Dersom du går inn i bygdebøkene for Sørreisa (Hemmingsjord), Tingbøkene for Lenvik og 'Kulturbilder fra Hillesøy' vil du se at det oppsto konflikt mellom brødrene Rasmus og Henrik Faber, eller snarere mellom konene deres. Saken endte med at Rasmus gav opp bygselen på Hemmingsjord i 1770 og flyttet til Edøy (Lenvik kommune). Her døde han i 1785. Med vennlig hilsen fra Gudmund Håkon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.