Gå til innhold
Arkivverket

[#60216] Nyere kirkebøker for Davik


Gjest Tor Kvien
 Del

Recommended Posts

Gjest Tor Kvien

Disse bøkene som er tilgjengelige på digitalarkivet er tildels over 100 år gamle:Davik / Davik: 1866-1889, KlokkerbokDavik / Davik: 1882-1900, MinisterialbokDavik / Davik: 1890-1911, KlokkerbokForeligger det noen tidplan for når nyere bøker vil være på plass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...
Gjest Tor Kvien

Jeg lurer på om det er noen der ute som kan besvare spørsmålet i innlegg 1. De som ligger ute er det jo tildels 100 år eller mer siden de ble avsluttet. Hvor befinner de nyere bøkene seg for Davik sokn i Davik prestegjeld? Det var jo en større endring hvor prestegjeldet ble delt mellom 4 kommuner for over 40 år siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frank H. Johansen

Davik menighet i Bremanger eksisterer jo fortsatt, og kirkebøkene ligger nok i et skap på menighetskontoret. Se kirken.no Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Det er bare å beklage at spørsmålet ikke har blitt besvart tidligere! Men ellers er det nok som Frank skriver - bøkene er ikke avlevert ennå.Noen tidsplan foreligger ikke, ettersom Arkivverket ikke vet når bøkene vil bli levert inn. Det er i utgangspunktet menighetene som har ansvar for å avlevere når tida er inne - for tida 80 år etter siste innførsel (for ministerialbøker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Tor Kvien

Jeg sendte umiddelbart, 24. mars, en forespørsel til menigheten, men har ikke mottatt noe svar:kav@bremanger.kommune.noDet ser ut til at de ikke tar slike forespørsler på alvor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Kvien

Etter purring fikk jeg dette svaret som kan være av interesse også for andre:Hei Tor KvienEtter det som jeg leser i denne e-posten vil kirkebok for Davik sokn som dekker perioden 1901 - 1934 være klar til avlevering i 2014.mvhTommy Erdal sokneprest i Davik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Kristian Hunskaar

Klokkerbøker skal etter regelen avleveres så snart de er utskrevne. Det kan derfor være at Statsarkivet i Bergen er i besittelse av klokkerbøker fra etter 1911, men som enten ikke var avlevert ved siste omgang med mikrofilming, eller ble vurdert som 'for fersk' til å bli mikrofilmet. Men mange steder opphørte føringen av klokkerbøker utover på 1900-tallet, så det er ikke sikkert at klokkerbøker eksisterer.Skanning fra mikrofilm og fra original er to ulike produksjonslinjer. Kapasiteten på skanning fra original har så langt vært relativt begrenset, og det har til dags dato ikke vært prioritert å låne inn kirkebøker fra statsarkivene. Unntaket er Statsarkivet i Oslo, som er á jour med sine kirkebokavleveringer, ettersom SAO har kunnet disponere Riksarkivets bokskannere på ettermiddagstid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.