Gå til innhold
Arkivverket

[#60272] Ørskog - Søndmør


Gjest Ola Ljødal
 Del

Recommended Posts

Gjest Ola Ljødal

En amerikansk slektning har send meg kopi av et postkort(uten påskrift). Kortet har bilde fra 'Ørskog-Søndmør' (som det står skrevet på forsiden). Han vil gjerne ha tidfestet når det kan ha vært kjøpt, og spørsmålet er da: Når sluttet man å bruke navneformen 'Søndmør'. Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Remi Pedersen

Kan du legge ut et bilde av postkortet. Mulig det kan hjelpe oss som er tålig lokalkjent med å tidfeste bildet ved å se på bygningsmasse o.l. Samtidig som vi kan sammenligne med andre bilder.Hilsen Remi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Øystein Nybø

Bildet frå Ørskog er teke av Axel Lindahl. Galleri NOR har datert det til 1880-1890. Mest truleg er det teke i 1892 då han var ein tur på Sunnmøre.Axel Lindahl døydde i 1906, men eg har sett kortet brukt mange år etter det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ola Ljødal

Eieren av kortene mener kjøperen (av kortene) kan ha vært i Norge like etter 1. verdenskrig. Er det mulig at kortene fortsatt var i salg da - og med 'Søndmør' og 'Jæderen)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.