Gå til innhold
Arkivverket

[#60282] Ad uleselig side 344 i Bamble Ministerialbok: Der er gjengitt 2 stk side 344.


Gjest Thin Nenseth
 Del

Recommended Posts

Gjest Thin Nenseth

Den uleselige side 344 i Bamble Ministerialbok bør fjernes, ny og bedre skanning av side 344 er lagt rett etter for å unnga forvirring, det burde være enkelt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

Den er vel scannet to ganger nettopp fordi den første siden ble uleselig. Slik er det gjort i de aller fleste scannede kirkebøkene. Er det et problem?Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Den som har snurret mikrofilm noen år, vil være kjent med at det som regel bare er å bla et bilde videre i tilfeller som dette. Dobbelteksponeringer finnes det ganske mange av.Så kan man jo si at dobbelteksponeringer kunne vært fjernet ved overgangen til internett, men her er det nok minst to forhold som kommer inn i bildet. For det første er det en del dobbelteksponeringer der begge eksponeringene kan være nødvendige for å kunne lese alt (de to eksponeringene kan for eksempel være uskarpe på hver sin del av bildet). Det er kanskje ikke tilfelle akkurat her, men da kommer det andre forholdet inn: Fjerning av 'unødvendige' dobbelteksponeringer er antakelig et manuelt arbeid, tidkrevende målt mot det som skjer automatisk. Da er i alle fall jeg tilhenger av at Arkivverket bruker sine ressurser på å få tilgjengeliggjort så mye som mulig så raskt som mulig, framfor at det bruker tid på 'skjønnhetsfeil' som vi tross alt kan leve med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.