Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Roar Syvertsen

[#60296] Teglværk i Røyken?

Recommended Posts

Gjest Roar Syvertsen

Er det noen som vet hvor og når dette bildet er tatt? Og eventuellt hvem som er med på bildet? Kan dette være fra teglværket som lå på Nærsnes i Røyken?

bilete5036.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid K. Natvig

hei, ville tro at bildet er tatt rundt 1920 eller tidlig på 30-tallet, 'arbeidsantrekkene' tatt i betraktning. Har endel bilder fra den tida, og busserull-skjortene, buksene og skyggeluene går igjen. Kjenner ikke noen på bildet ditt, men Johan Thorbeck drev også teglverk, på Søndre Høvik (han overtok gården i 1928) i Lier. Det var en voldsom brann der på midten av 50-tallet (husker det godt - bor rett i nærheten), det var vel låven som brant ned og Thorbeck selv mistet livet.Teglverket ble gradvis nedtrappet etter dette, men mener det først ble nedlagt rundt 1970. Kanskje noen i Lier kan hjelpe - Nærsnes har jeg ingen kunnskapet om. Flott bilde!vennlig hilsen Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Roar Syvertsen

Hvis dette er fra Nærsnes er bildet senest fra 1920 da teglverket var i drift fra 1899 til 1920.Luftehetta på taket helt til venstre er helt lik de som var på teglverket i Nærsnes, noe jeg kan se på et annet bilde fra teglverket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.