Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sissel Johnsen

[#60364] Brødrene Søren og Nils Pedersen, Evjubakken, Hedrum, Når døde de?

Recommended Posts

Gjest Sissel Johnsen

Søren Pedersen er døpt i Hedrum 9.juli 1826 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1240&idx_id=1240&uid=ny&idx_side=-158>Lenke Han gifter seg i Hedrum 6.des 1861 med Maren Henrikke (Henriette?) Henriksdatter Lenke I FT 1865 finner vi dem ved Evjubakken, HedrumLenkeJeg har ikke funnet ut når noen av disse to døde.Broren Nils Pedersen er døpt i Hedrum 12. des 1830 LenkeHan konfirmeres i Hedrum 5.okt 1845

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Håkestad

Hei!På side 159 i Hedrum Bygdebok kan vi lese om Evjebakken søndre.Nils Hansen fra Bjørkeeiet , var husmann her 1866 – 1876. Han ble gift, 1864 med datter her Anne Pedersd. f. 1828.Søren og Henrikke måtte da rimeligvis flytte herfra, men hvor ? Siden de ikke er å finne som døde i Hedrum må de ha flyttet til et annet sogn eller by.De er ikke å finne i listen som utflyttet fra Hedrum,. ved gjennomgang av nevnte liste, ser jeg at det var en del utvandring til Amerika fra området i tiden fra 1865 og i årene rundt 1870. det kan være mulig at de har reist til Amerika uten at presten har registrert det.Dette er kun et forslag, men som i flere tilfeller har vist seg å stemme når personene etter hvert dukker opp i Minnesota eller Dakota.Kjell.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.