Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Thorud

[#60499] Format på liste med valgte pantebøker/registre

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

Viser til en diskusjon vi hadde for et par år siden under betatesting av skannede kirkebøker om svarte og blå farger i årstall og sidenr i innholdsfortegnelsen for en kirkebok.Når et utvalg av pantebøker omfatter mange bøker, og det er ikke sjelden, ser listen ganske rotete ut. Det hadde vært en fordel om årstallene kunne vises i svart, uten parentes, etterfulgt av boknummeret. Svart farge også klikkbar.Dette vil gi en liste som ser ryddigere ut, og vil være lettere å lese for øyet.Noe lignende kan gjøres med lister av panteregistre, men der er sluttårstallet ofte null - det bør 'paddes ut' med mellomrom slik at det mellomrommene tar tilnærmet like stor plass som fire siffer. Nullen kan egentlig helst erstattes av et (eller flere mellomrom). Dessuten, hvis årstall også her gjøres svarte, og plasseres (paddet) før boknummeret, kan parenteser fjernes også her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Den samme problematikken når det gjelder fargevalg (dvs overveldende mye blått som er vanskelig for øyet å lese) gjelder også listen som vises når man bruker eiendom-inngangen. Her kan med fordel gard/stedsnavnet få svart farge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.