Gå til innhold
Arkivverket

[#60534] Sortering på husnummer i gate


Gjest Geir Thorud
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

Lister med hus i en by, i alle fall i Gjøvik og Hamar, sorteres i feil rekkefølge fordi husnummeret sorteres som en streng og ikke et nummer. F.eks sorteres xxgaten 5 etter xxgaten 32. Dette er spesielt problematisk når det er mange husnummer i gaten, da kan det bli lang avstand mellom posisjonen man forventer å finne et hus, og der det faktisk vises.Datafolk vil raskt skjønne hva som foregår, men det vil neppe de fleste andre.Hvis den bakenforliggende basen ikke har husnummer i et eget felt har man en jobb å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Er det en mulig (men likevel tidkrevende) løsning å omdøpe lave gatenummer til f.eks. xxgaten 05 (eller 005 dersom antall nummer overstiger 100)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Thorud

Hvis det er bare gatenavn og husnr som er registrert i et felt er det vel ganske trivielt å skrive et par linjer kode som splitter dette i to felt, muligens etterfulgt av en manuell kontroll. ... hvis det da ikke er mange andre forekomster av typer 'stedsnavn' som har et tall til slutt.Det viktigste med tanke på bruk av dataene i framtida er antakelig å sørge for at gjenstående indeksering bruker to felt. Man skal vel ikke fantasere så mye om framtidige tjenester før en ser at det er lurt å ha husnummeret i et eget felt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.