Gå til innhold
Arkivverket

[#60536] hans pedersen Tussøy, Hillesøy


Gjest Steinar Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Steinar Olsen

heileter etter opplysninger om Hans Pedersen som var gift med en Trondsdtr og bosatt på Tussøy i TromsHan er født omkring 1700 kanskje så tidlig som 1680Alternativ fornavn er Herborg eller Ingeborg på konen.Steinar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bernt Jenssen

FT. 1702 forteller at det bodde en Peder Hansen, 45 år på Tussøy. Det finnes ingen opptegnelser som forteller at denne personen ble boende på øya eller at det var noen etterslekt!Det var på den tiden to brukere på øya som fortsatt tilhørte 'Det Irgenske Jordgods'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Olsen

heiifølge B. Strandskog var denne Hans Pedersen fra Hamarøy gift med ei Trondsdtr også fra Salten og bosatt på Tussøy etter 1701 men før 1721 da skiftes det etter hans moster Martha Danielsdtr på Kalstad og hans værfar Trond (Christensen ifølge skiftet nr 11753 på Kalstad) Eriksen ifølge Strandskog. Har mange etterkommere på denne Trond men ikke noe på De i Troms. Lurer derfor på om de er omtalt der Hillesøy er jo ikke lett å finne papirer fra på dette tidspunkt.Steinar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bernt Jenssen

Original 'manuset' til 'Kulturbilder fra Gamle Hillesøy' ble i sin tid nedtegnet av Carl Bertheusen og Jens Solvang og redigert og utgitt av Lenvik Bygdemuseeum. Der står ikke noe i denne boka, men om Lenvik Bygdemuseeum kan sitte på mer info om Tussøy, vet jeg ikke.De to som var oppsittere på Tussøy i denne periosen (se FT. 1702 (Per Inge Nilsen's hjemmeside))hadde mange personer i sin tjeneste, så det kan jo tenkes at de personene du nevner kan ha vært i tjeneste hos disse og ikke er blitt fullstendig registrert ved 'tellinger'. Lykke til videre med søken.PS. Jeg er selv fra Tussøy :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Aasmoe

I skattematrikkel 1723 er Ole Hansen og Jon Hansen nevnt som brukere på Tussøy, mens i 1733 er det Ole Hansen og Hans Olsen som er oppført.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.