Gå til innhold
Arkivverket

[#60626] Morthina Mortensdatter fra Bratsberg i Strinda


Gjest Johannes Sandstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Astrid Ryen

Nå hadde jeg virkelig flaks! Se denne Guttorm Larsen i Åsen 1801:LenkeI bygdebok for Åsen, Råen under Hammer, står følgende:Guttorm Larsen født 1791, nevnes i skiftet etter faren som bosatt i T.heim. Han (Guttorm) omkom på Strindfjorden 11/12-1820, da han var på vei hjem til Åsen for å motta farsarven sin. Mens han i 1818 var dreng på Sundlandsaunet i Strinda, hadde han et barn med Mortina Mortensdatter Sættertrøen. Barnet ble døpt i Bratsberg kirke 9/5 1819 og fikk navnet Hans. Ved skiftet etter barnets farfar søkte Mortina å få utlagt oppfostringsbidrag av barnefarens arvepart.Foreldrene til Guttorm var Lars Guttormsen Slåttsveet (Leangsplass) og Gjertrud Pedersdatter Fullumsplass.Jeg finner sikkert mer bakover i tid, men det får være til i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Retting i mitt innlegg 29:Mor til Guttorm: Gjertrud Pedersdatter Dullumsplass.Åsenboka bind 1 (av 5) side 244.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Rønning

Hei!Har selv lett etter opplysninger om foreldrene til Hans Guttormsen, da han er en av mine aner, uten å ha hellet med meg. Veldig artig at du fant Guttorm Larsen i Åsen, dette hjalp ihvertfall meg et skritt videre.Takk skal du ha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Hei Tore.Interessant å høre at du fikk nytte av den innskytelse jeg fikk at jeg skulle sjekke opp Guttorm Larsen i Åsen 10 år i 1801. Dermed ble dette ihvertfall til nytte for noen!Mvh Astrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.