Gå til innhold
Arkivverket

[#60680] Pension 1923


Gjest Bjørn Haaland
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Haaland

Jeg holder på med registrering av folketellingen for Kristiania 1923.Jeg kommer enkelte ganger bort i personer som oppgir at de lever av: Invalidepension, Pension, Alderdoms pension, eller Morspension.Fantes det på denne tiden noen form for offentlig pension, eller er alt dette privat ?mvh Bjørn Haaland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

I 1917 kom både Statens Pensjonskasse og Norske Folk, sistnevnte ble opprettet av øvrige livsforsikringsselskap som et spesialselskap for kollektive pensjonsforsikringer (tjenestepensjoner). Individuelle, frivillige forsikringsordinger er av langt eldre dato.Livrente er en individuell forsikring (kollektive livrenter oppstod langt senere og er i prinsippet det samme som kollektive pensjonsforsikringer, men underlagt andre skatteregler og har derfor større fleksibilitet) og var en vanlig privat forsikringsform på 1920-tallet.Øvrige nevnte pensjoner kan være såvel private som offentlige selv om begrepene har endret seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.