Gå til innhold
Arkivverket

[#60886] Geistlig skifte 1703 etter Anna Finde, Hans Mentz enke, Finnås, Sunnhordland?


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Hei,Har dere muligheter for å slå opp flg geistlige skifte;Anna Finde - Hans Mentz enke - Finnås 1703 - Sunnhordland - 1 92LenkeMvh Arnfrid M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Dato 16. august 1703. Dette skiftet strekker seg over 27 sider i protokollen, og er dessverre slett ikke oversiktlig. Det framgår at prosten hadde sin problemer med dette skiftebehandlingen, siden Hans Jørgensen, som var gift med avdødes eldste datter Anne Hansdatter 'iche vill tage imod voris ankomst', og det forelå et skriv fra samme mann om boets 'slette tilstand'.Etter hvert fikk man registrert hennes etterlatenskaper, verdsatt til 167-3-4, men det hjalp lite, da gjelden løp opp til 430-3-0.'Dend Sl. qvindis eftterlatte umyndige børns fædrene arf' var på 33-1-12, men uten at jeg kan se at de er navngitt i skiftet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.