Gå til innhold
Arkivverket

[#61034] Grasholt under Vestby, Enebakk


Gjest Kristin Berthelsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristin Berthelsen

Hei!Ferie er tiden for å oppsøke opphavets kirker og gårder.Er det noen som vet hvor Grasholt under Vestby, Enebakk er? Er det et sted i Enebakk som het/heter Vestby, eller tilhørte Vestby(hvidtsten)Enebakk i 'gamle dager'?Evnt finnes plassen Grasholt i dag?På forhånd takk for hjelpenMed vennlig hilsen Kristin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Grasholt var en husmannsplass under gården Vestby i ytre Enebakk. I begynnelsen av 1920-årene ble Vestby kjøpt av Enebakk kommune, og de solgte de fleste husmannsplassene, også Grasholt, til private. Grasholt ble senere solgt tilbake til gården Vestby igjen. I bygdeboka står det at huset på Grasholt står, men den er skrevet i 1991, så jeg vet ikke om det er der fremdeles. Det er et bilde av huset ca 1920 i bygdeboka ENEBAKK, bind 3, s. 525.Hilsen Laila Kornstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.