Gå til innhold
Arkivverket
Gjest May Elin Svendsen

[#61114] Slekt Branvald/ Vinger

Recommended Posts

Gjest May Elin Svendsen

Prøver igjen på litt hjelp.Prøver å komme vidre i slekten, men det har stoppet ved Ole Olsen f 1819 og hustru Elisabeth Olsdatter f 1818, begge Branvol. I FT 1865 bor de i vinger. Gården het Ellingsrudsæteren.Hvordan kommer jeg vidre? Har lett i kirkebøker, vansklig å tyde skrift og det er mange ved navn Ole Olsen. Er det noen som har gode råd og tips til en nybegynner?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan H.Haakerud

Hei.Prøv å kontakte eidskogslektslag. www.eidskogslekt.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Sollien

Hei May Elin! I mail direkte til deg forklarte jeg at det er feil dette med Branvol(d) i FT 1865 og bygdeboka for Vinger.Det er feil skrivemåte også, muligens skjedd under transkriberingen fra mikrofilm.Ellingsrudsæter er omtalt i Vinger bygdebok I sidene 417/418. Ole Olsen var født 21/1 1822 Børslunghøiden i Vinger, giftet seg i Vinger kirke 4/12 1845 med Lisabet Olsd.f.22/10 1819 Slåtten, Søndre Rustad i Vinger. Sønnen Kristian som du er etterkommer av var f. 28/11 1850, yrke bødker. Døde 16/4 1904 Sørli, Nordre Sæter i Vinger. Giftet seg i Strøm kirke, Sør-Odal 9/5 1880 med Tora Larsd. f. 10/6 1850 Øverby, Vestby i Sør-Odal. Død 31/12 1904 Sørli, Sæter. De transkriberte Ft er sekundær kilder, må bruke andre kilder for å sjekke opp i mot disse. Forklaringa på at det er feil i i FT 1865 på nettet når det gjelder Ellingsrudsæter er at det muligens er blitt brukt langtasten når den som har ført data over når vedkommende kom til oppholdsted. Det kan en se ut av plassene som ligger foran Ellingsrud i den trykte utgaven. Sjekk mikrofilmen av tellelistene selv om det også her kan være feil. Mikrofilmer kan du fjernlåne gjennom ditt bibliotek. Sender deg ei anefil på Kristian, dersom det ikke var noe med i den forrige sendinga til deg. Trodde du hadde falt av pinnen etter at de filene dukket opp hos deg, har ikke hørt noe fra deg etter det. Mvh. Finn Sollien.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.