Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tore H Vigerust

[#61285] TNS Metrix - måling av internettbesøk

Recommended Posts

Gjest Tore H Vigerust

TNS Gallup, http://www.tns-gallup.no/ , måler nettbesøk og rangerer landets 50 største websider etter besøk og bruk.Kan vi få Digitalarkivet inn på listen blandt landets 50 største websider ? Det er gratis å være med, men forutsetter at Digitalarkivet aktivt ønsker å delta.Det hadde jo vært veldig positivt å få en ekstern part til å statistikkføre Digitalarkivets bruk i forhold til andre norske internettsider.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi takker for forslaget!Vi kjører allered svært omfattende statistikker, og tar daglig ut rapporter gjennom 'Analog - The most popular logfile analyser in the world'Materialet vi tar ut omfatter: Rapport - måned | Rapport - uke | Rapport - dag | Oppsummering - dag | Rapport - time | Oppsummering - time | Rapport - domener | Rapport - organisasjon | Rapport - klienter | Oppsummering - klienter | Rapport - OS | Rapport - statuskoder | Rapport - filstørrelser | Rapport - filtyper | Rapport - kataloger | Rapport - forespørsler

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Det er fint å høre at Digitalarkivet har utmerkede statistikkprogrammer. Formålet med forslaget mitt er ikke først og fremst at statistikkprogrammene skal være gode, men at statistikken for websiden skal være sammenlignbar med de andre 50 største websidene i Norge.Det er først gjennom en sammenligning i denne nevnte statistikken (som er svært mye sitert i norsk presse) at Digitalarkivet får synliggjordt sitt innhold og omfattende bruk.Det er vel ingen som er imot at Digitalarkivet skal være med på denne listen til TNS Gallup. Jeg er sikker på at TNS Gallup er interessert i å ha Digitalarkivet med på listen. Men det forutsetter en villighet fra Digitalarkivet. At Digitalarkivet kjører Analog webstatistikkprogram er neppe en hindring.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg skal videreformidle ønskene som er framkommet her.Når vi har valgt statistikkprogram så har det vært styrt av våre ønsker og behov for å ha så sikre tallstørrelser som mulig å forholde oss til. Disse tallstørrelsene skal være 'objektive', og skal altså kunne være sammenlignbare med andres, gjerne også TNS Gallup's.Her er som eksempel tall fra januar 2008:Totalt antall vellykkede forespørsler: 37 667 114 Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler per dag: 1 215 095 Totalt antall vellykkede forespørsler etter sider: 16 133 235 Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler etter sider per dag: 520 438 Totalt antall mislykkede forespørsler: 183 360 Totalt antall omdirigerte forespørsler: 47 541 Antall forskjellige filer forespurt: 5 242 870 Total mengde data overført: 11,50 terabytes Gjennomsnittlig mengde data overført per dag: 379,93 gigabytes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Margaret S. Aarsæther

Jeg syns Tore H. Vigerust kommer med et utmerket og godt begrunnet forslag som vi bør se nærmere på. Det er viktig at statistikken er objektiv og kan sammenlignes med andre, og TNS Gallups målinger har høy troverdighet. Er det slik at det ikke koster oss noe å komme med har jeg ingen motforestillinger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Margaret S. Aarsæther

Vi har tatt kontakt med TNS Gallup og fått tilbakemelding med prisinformasjon på TNS Metrix, som er målesystemet de bruker for å måle unike besøkende, brukersesjoner og sidevisninger på internett i Norge. Prisen er knyttet til sidevisninger: flere sidevisninger gir høyere pris. Selv om forslaget er godt gir det oss uansett kostnader vi ikke har budsjettert med inneværende år. Får vi et godt budsjett i oktober kan det være at vi finner rom for å inngå en avtale om internettmålinger neste år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.