Gå til innhold
Arkivverket

[#61421] Originalskifte Bergen 5. juli 1697, Anders Pych


Gjest Christian Arentz
 Del

Recommended Posts

Gjest Christian Arentz

Iflg Lenke var det skifte i Bergen 5. juli 1697 etter Anders Andersen Pyck. 'arv bl. an. halvsøster Syndeve Andersdatters to døtre'. Betyr dette at det fantes andre arvinger, i tilfelle hvilke?Takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Opplysningene i referatet i Sollieds avskrifter er fra 'arveboken'= overformynderrullen. Der er bare de umyndiges midler tatt med, og ordlyden i originalen er nøyaktig som i Sollieds avskrift. Blant arvingene var de to umyndige døtrene til halvsøsteren, men de andre arvingene var altså myndige, og er følgelig ikke tatt med i denne oversikten.Selve skifteprotokollen mangler dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Christian Arentz

Godt at selve skifteprotokollen er kommet til rette. Ved å sammenlikne med Sollieds avskrift av de to første sidene, her: Lenke er jeg usikker på om man får frem de samme slektsrelasjonene som han beskriver, men, men.Og siste side - som tilsynelatende fortsatt mangler - viste vel hva hver enkelt arving fikk, ville jeg tro--.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.