Gå til innhold
Arkivverket

[#61431] Ord og begrep i slektsgranskingen


Gjest Ole-Bjørn Aaltvedt
 Del

Recommended Posts

Gjest Ole-Bjørn Aaltvedt

Hei,Noen som har en link til, eller et dokument (elektronisk) som gir en grei oversikt over ord og uttrykk brukt i slektsgransking, med forklaringer på 'vanlig norsk' (les: ordbok)?Mvh Ole-Bjørn Aaltvedt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Gjerstad

Hei.I 1948 kom det ut ei bok ved Cato Krag-Rønne. Boka heiter Ordliste for ættegranskere, ei svært hendig bok på 71 sider. Her er teke med det ein måtte ha bruk for av ordforklaringar.Arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Webløsningen er litt dum, da det står Leksikon forn hvert søkeord. Det gjør oversikten vankelig og unødvending uoversiktlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

'Leksikon:Oppslagsord' er ikke ideelt, nei, men det har sin praktiske årsak. I motsetning til de vanlige artiklene i lokalhistoriewiki.no, er ikke leksikon-artiklene åpne for redigering. Hensynet til dette gjør at de må ligge i et eget navnerom, som det heter, og dermed kommer leddet 'Leksikon:' inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Lokalhistoriewiki.no er fin, men kom helt tilfeldig over denne da jeg søkte etter betydningen av et begrep på Google. Har ikke sjekket vhro seriøs den er, men kan være verdt å kikke på LenkeHåper lenken fungerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.