Gå til innhold
Arkivverket

[#61448] Sjømannsskulen Bergen og Søkadetsakademiet Fredriksvern


Gjest Per-Ole Reite
 Del

Recommended Posts

Gjest Per-Ole Reite

Har riksarkivet lister over elevar som gjekk på Sjømannsskolen som starta i Bergen 1853?? Er interessert i å vite om Hilmar Teodor Brudevold gjekk på denne skulen ein eller annan gong mellom 1856-1962. Far hans skreiv seg for Hans Christian Wold. Forespurnaden gjeld også Søkadetsakademiet Fredriksvern. Det kan vere at den omtala på denne tida hadde etternamnet Wold, Vold eller Hans-Christianson.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per-Ole Reite

Retting til innlegget mitt: Tidsromet H.T. Brudevold kan ha gått på 'sjømannskule' var ca. 1856-1862. Sjølvsagt ikkje -1962.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Han står ikke i hovedrullen for Bergen 1840-1860.Jeg har vel et inntrykk av at enkelte nordmenn i utlandet på 1800-tallet 'pyntet' noe på sin CV. Eller CV'en ble pyntet for å tilpasse den til resten av karrieren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Per-Ole Reite

Takkar for svar ! I og med at han ikkje kom fram til S-A før 1862 så kan han vel stå på 'rullen' fram til då. På dette tidspuntet var han 20 år. Det er ikkje umogeleg at han kan ha gått på ein eller annan sjømannskule. Men sannsynlegheita for at han har mønstra på eit skip, og kalt det for skule eller skuleskip er vel stor. Kanskje det var 'Livets sjømannskule'. Det hadde likevel vore interessant å vite kva for ein båt han reiste ut med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.