Gå til innhold
Arkivverket

[#61484] Forlovelse eller ekteskap?


Gjest Torleiv Imingen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torleiv Imingen

24 mars: Tollev Simonsen Waale og Thuri Ellingsdatter Rustan. Er dette forlovelse, eller ekteskap. Det står da vel trolovet, men hva står foran Knud Simonsen Waale og Elling Ellingsen Rustan? Er de fedrene, eller 'vitner'. Takknemlig for hjelp. Torleiv Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frank H. Johansen

Det står jo to datoer; 24. mars og 27. mars. Det første er vel trolovelse og det andre er vel vielsen. (Det var raskt, men det hastet kanskje veldig...?)De to herrene har 'Caut:' foran sine navn, dvs. Cautionister eller forlovere. Elling Ellingsen Rustan er sikkert bror eller far til bruden, mens Knud Simonsen Walle muligens er en bror av brudgommen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Det er trolovelse = forlovelse, men i magen til høyre står det '27 martij cop:' dvs viet 27. mars. Foran Knud Simonsen ... står det Caut.: dvs cautionister = forlovere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torleiv Imingen

Hei, og takk for hjelpen. Det som forvirret meg var at det bare var tre dager mellom forlovelse og ekteskap, men det hastet kanskje? Får vel svar når jeg finner den førstefødte. Torleiv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.