Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Hatvik

[#61502] Skiftet e. Karen Larsdtr Faaborg på Holmefjord, Fusa, Os tinglag; 1708-1712

Recommended Posts

Gjest Terje Hatvik

Er det mogeleg å få opplyst kven som er oppførte som arvinger i skiftet etter Karen Larsdtr. Faaborg på Holmefjord i Fusa, Os tinglag, Os pr.gjeld?(Os tinglag, protokoll A.a.3a, - side 3, 1708 - 1712)Ho var enkja etter gardbrukar og lensmann i Os, Samuel Jensson Loss, som truleg døydde i 1707.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er datert 2. april 1708 i Holmefjord, hun var enke etter Samuel Loss, og det står at hun var død 10. januar 1708. Som arvinger står hennes halvbror Christian Gran, kaptein ved Sunnmørske kompani, og fullsøsteren Leene Larsdatter, g.m. Erich Andersen Eegeland i Moster sogn i Føyen skipreide, men hun var død, og hade etterlatt seg Anders Erichsen, som også var død, men hadde barna Hans Andersen, 13, og Anders Andersen, 11 år, og Anna Erichsdatter, ugift.I skiftet nevnes Samuel Losses arvingers broderlodd på 104-2-11. Den avdøde enkens lagverge hadde vært fogden Oluf Larsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hatvik

Takk skal du ha, Yngve.Er det då slik å forstå utfrå skiftet at arvingane til Samuel Loss sitt broderlodd (dvs. attlevande søsken) _ikkje_ er nemnde avdi dei forlengst var myndige, men at dei fanst? Eller gjekk heile arven i dette tilfellet til Karen larsdtr. Faaborg si side?På førehand mange takk! Terje

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.