Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Robertsen

[#61541] Jens Nilsen Darup, Hasvik i Finnmark

Recommended Posts

Gjest Arne Robertsen

Jens Nilsen Darup, fisker, f. i 1842 og Marie Helene (Magdalene) Persdatter føder et guttebarn ved navn Ole 16. febr. 1880. Det dør kort tid etter fødselen og er oppført som ægte. Moren kom fra Lyngen. Er det noen som vet når og hvor de giftet seg. Hun er annet sted oppført som norsk og født i Lyngen i 1851, han kan muligens være dansk.mvh Arne Robertsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Du finner familien i Hasvik ved Folketellinga i 1875. Datteren Petrikke var født i 1870. Da bodde de i Dønnesfjorden på Sørøya, men var ikke gift. Da datteren Anna Kjerstine ble født 24. desember i 1873, var de gift. Du finner dem gift 17. august i 1873 i Loppa, som var hovedsognet, mens Hasvik var et annekssogn. Darup er ikke noe navn, men navnet på gården/stedet. Jens var neppe dansk. Opplysninger om etnisiteten varierer noe: norsk - lappisk, og lappisk - kvensk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.