Gå til innhold
Arkivverket

[#61718] Søk etter amerikansk jagerflyver som deltok i siste verdenskrig


Gjest Hans Petter Engh
 Del

Recommended Posts

Gjest Hans Petter Engh

Min far fortalte meg at hans fetter var flyver og deltok i bombingen av Hiroshima i Japan i siste verdenskrig. Fetteren het Robert Glenn Olson, født 18. september i 1921 i Hennepin County i Minnesota Han døde den 20. oktober i 1987 i Ramsey county i Minnesota. Jeg søker om det kan finnes mer informasjon og bekreftelse om hans deltakelse i siste verdenskrig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Det var tre fly (alle B-29) som deltok i bombinga av Hiroshima 6. august 1945; eitt som frakta bomba, eitt med intstrument og eitt som fotograferte resultatet. Likeins over Nagasaki nokre dagar seinare.Namnet hans står ikkje i mannskapslistene ifl. Wikipedia for dei tre flya som deltok over Hiroshima eller Nagasaki; Enola Gay [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay>http://en.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay (bomba H.) The Great Artiste http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Artiste (Instrumentfly begge byane), Necessary Evil Lenke) (foto H.), Bockscar http://en.wikipedia.org/wiki/Bockscar (bomba N.),

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Petter Engh

Takk for hjelp og svar. Kan det ha vært flere fly også med ordinære bomber som angrep japan eller andre mål? Hvor søker man da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Petter Engh

Farfars bror sendte pakker ira USA under krigen. Jeg brukte et kamelhårskjerf, som var av en grønnbrun farge da jeg gikk på barneskolen. Skjerfet skal ha tilhørt Robert Glenn Olson. Kan fargen forbindes med US air force?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigbjørn Sandsmark

Hva med å finne en 'obit',der pleier ofte å stå en hel del om livsløpet i slike nekrologer/dødsannonser. Jagerflyver fløy vel ikke bombefly ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.