Gå til innhold
Arkivverket

[#61753] Hjelp til tyding?


Gjest Vigdis Varhaugvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Gunnar Sigdestad

Hei Vigdis!Det var ein del kråketær her:Fad[eren] Amund Johnsen [retta til Olsen] Mod[eren] Syneve Torstensd. Pige. Orset. Karlen tjente paa [....]strand men roende paa Fiske paa Sporsem.[Fadderane] Kolbent Kolbents. Orset 2 Joachim Lassesen Hegdalsvog 3 Halvor Tronsen Orset 1 Mali Jensd. Orset 2 Ane Colbensd. Hegdalsvog 3 Gjertrud Ane Olsd. Agerøe Tangen.Kanskje er her transkripsjonsfeil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Lauvås

Hei, leser her navnet til far til Anton som Amund Olson Sigerset. Står det ungkarl, inderst og fisker Anton Amundson Bjørnsund før Orset og Pige ?....... Sirianna Pedersdtr ?.... før Rindarø? Brudgoms føde/oppholdsted Agerø, Frænen, får ikke med meg hva som står på bruden. Ha en fin kveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Olav Kleppen

Hei!Ja det er nok riktig som Bjørg skriver, det skal være Søre Bjørnsund. Men hennes fødested er oppgitt til å være 'Hammerø', altså Hammarøya som ligger mellom søre (søndre) og nøre (nordre) Bjørnsund. Den er idag forbundet med N. Bjørnsund med ei molje.Hennes familie har tydeligvis flytta fra Hammarøya til Rindarøya på et tidspunkt, da hennes far er Skrevet som 'Peder Andersen Rindarø, før Hammerø'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Lauvås

Takker for hjelpen, da kan vi vel slå fast at far til Anton heter Amund Olson, da er det bare å finne mer ut om han og om mor til Anton, Syneve Torstensdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.