Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Joy Sundrum

[#61876] Herøy vielsen etter emigrasjon

Recommended Posts

Gjest Joy Sundrum

Kirkeboka Herøy i Nordland stå at Alf Lindgren Larssen g. 10 apr 1917 m. Kristina Gustave Lorents in kirken der. [url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070214690181.jpg>Lenke Men på høyre, står det at vielsen var i Baklandet i Trondheim på reisen til Amerika. Emigranter fra Trondheim: Lenke Hva betyr det at Alf Lindren Larssen reiser to ganger fra Trondheim? Og, DA Emigranter står at Kristina avreiser 29 jan 1917 men det er ikke mulig. Lenke Vielsen i Bakklandet:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Randi Haugros

Alf reiste nok til Amerika to ganger. Første gang reiste han i 27.10.1910: LenkeI emigrantprotokollen står både Alf og Kristine oppgitt som ug, altså ikke gift. I Bakklandet kirkebok står det at de har tatt ut lysning og at de skulle vies 10. april. Notatene i margen: Ingen lysn. grundet uopsættelig reise til Amerika. Reisetilatelse av Herø lensmannskontor brudg. 1?/3 17 og brud 13/1 17.Spørsmålet er om de i det hele tatt giftet seg før de reiste i januar 1917??? Mvh Randi Haugros

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest marit johansen

he travels there second time - 'Gj.reise til amerika'(kirkeboka)../.'har tidl. v'ret i Amk'(Emigranter). -Has previous visit Amerika.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Joy Sundrum

Takk, Randi og Marit. Bakklandet kirkeboka står 'Ingen lysn. grundet uopsættelig reise til Amerika.' (takk at du kunne lese det, Randi) Derfor betyr det at de giftet seg men det var ikke lysningene? (Therefore does it mean that they married but there weren't banns?) Takk igjen, Joy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.